Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Varga Mihály reagált Cser-Palkovics András kijelentésére – tudja, hogy nem UFO-k landolnak a reptereken

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond, mielõtt átadta a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatot Kövér Lászlónak, az Országgyûlés elnökének a Parlamentben 2022. június 7-én. MTI/Máthé Zoltán
not image

Borbély Fanni

2022. június 7. - 14:51

Székesfehérvár fideszes polgármestere nehezményezte, hogy a kormány nem tartott előzetes egyeztetést az önkormányzatokkal, mégis meghozták a döntést.

Mint ismert, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere meglepődött azon, hogy a kormány előzetes egyeztetés nélkül döntött arról, hogy megnöveli az önkormányzatok költségeit azáltal, hogy kiveszi az önkormányzatokat a rezsivédelemből.

A kormány döntésére reagálva a polgármester megosztotta, igen komoly többletköltséget akaszt az önkormányzatok nyakába az új szabályozás, s elárulta, számításaik szerint csak a közvilágítást tekintve Székesfehérvár esetében éves szinten 2-3 milliárd forintra tehető a pluszköltség.

Úgy fogalmazott:

“A közvilágítás az nem a polgármesternek szól, meg nem űrlényeknek szól, hanem az adott településen élő embereknek, családoknak. Nyilván jól esett volna, ha vannak egyeztetések és például látjuk, hogy milyen számítás alapján mondta a miniszter úr azt, hogy ezt az önkormányzatok mindegyike ki tudja maga gazdálkodni. Én ebben kicsit borúlátóbb vagyok.”

E kijelentésére pedig most Varga Mihály pénzügyminiszter is reagált, aki az ATV-nek nyilatkozva közölte, hogy “azt én is tudom, hogy a Börgöndi repülőtér nem UFÓ-leszálló hely, a közvilágítás az emberekről szól, ezt mi is így gondoljuk”.