Két éve figyelik Vancsa Zalánt, ötmillió euróért venné meg a Manchester City

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. január 29. - 10:36

A Manchester City a világ legtehetségesebb fiatal játékosait gyűjti, a magyar tehetség pedig már az orvosi vizsgálaton is átesett. 

Napokkal ezelőtt röppent fel a hír, miszerint a Manchester City leigazolná a 17 éves magyar tehetséget, Vancsa Zalánt, ezt pedig maga a játékos, és az édesapja is megerősítette az M4 Sportnak. 

„Jól érzi magát, a reptéren várták, ma lesz egy hosszabb, sűrűbb napja. Két komoly orvosi vizsgálaton esik át, aztán elmegy a Manchester City stadionjába, majd megnézi az U23-as csapat meccsét” – ismertette a pénteki programot az édesapa. 

Kiemelte, hogy hihetetlen az egész helyzet, pláne az, hogy Milan Holub, a Manchester City vezető játékosmegfigyelője fogadta őket: „Uram! A fia Európa egyik legnagyobb tehetsége!”

„Hát, az egész meseszerű, és nem csak ez a mondat. Mikor Polyák Balázs sportigazgatóval ezt hallottuk tőle, bizony fordult körülöttünk a világ, mert tudtuk, hogy tehetséges a fiam – nem kell álszenteskedni –, de azért egy ilyen nagy klub vezető játékosmegfigyelőjétől meseszerű ezt hallani. Még ha most hallom is, kiráz a hideg.”

A játékos is megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy már decemberben felvette a kapcsolatot a City Football Group, majd négy-öt megbeszélés következett, mielőtt a City és az MTK megegyezett volna egymással. 

„A Manchester City választott ki és keresett meg, ők akartak engem, konkrétan a City Group szakmai igazgatójával, Gary Worthingtonnal tárgyaltunk, de nem akarom, hogy azt gondolják, januártól a Premier League címvédőjének játékosa leszek” – mondta az M4 Sportnak. 

„Egy UEFA-szabályozás miatt akár két hónapig is eltarthatna, amíg megkapom a játékengedélyem, így azt az utat tartottuk ideálisnak, ha a következő fél évet még az MTK-nál töltöm kölcsönben, nyáron pedig a City Groupon belül valamelyik csapathoz kerülnék. Arról tavasszal fogunk egyeztetni és döntést hozni, melyik egyesület a legmegfelelőbb számomra, ezt több tényező is befolyásolja: hol tudnék a legtöbbet játszani, a legtöbbet fejlődni”

– ismertette a játékos a jövőbeli terveket. 

„Nem szeretnék túl nagy lépésekben gondolkodni, fokozatosan szeretném építeni a pályafutásomat, minden azon múlik, hogyan és milyen ütemben leszek képes fejlődni. A Manchester Citynél látják bennem a potenciált, hogy eljussak a legmagasabb szintre” – tette hozzá Vancsa Zalán. 

A City Football Gruop több klubot is fenntart világszerte, a Manchester City az anyaegyesület, de hozzájuk tartozik a a francia élvonalbeli Troyes, a spanyol másodosztályú Girona FC és a belga másodosztályú Lommel SK is.