Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Az USA nem viccel, 1400 darab Stinger légvédelmi rendszert, és 6500 Javelint páncéltörőt küldött Ukrajnának

Fotó: EPA/ROBERT GHEMENT
not image

Hujber Dávid

2022. június 19. - 11:47

Az USA ismét beleerősít, és rengeteg fegyvert tesz elérhetővé Ukrajna számára, akik azonban sokkal több mindent akarnak.

Ukrajna ugyan köszönetet mondott a fegyverszállítmányokért a Nyugatnak, többek között az USA-nak, sokkal több fegyvert kérnek. Legutóbb az egyik nehézfegyver kapcsán mondták azt, hogy tízszer többre lenne szükségük belőle.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Az ukránok nem teljesen elégedettek a helyzettel, és korábban az is elhangzott tőlük, hogy a kért fegyverek mindössze 10%-át kapták meg. Emiatt Oroszország továbbra is képes teret nyerni magának a keleti fronton, és egyre közelebb kerül a régió elfoglalásához.

Ugyan az USA nemrég bejelentet egy 1 milliárd dollár értékű fegyvercsomagot, ez még mindig nem elegendő az ukránoknak. A The Guardian azt írja, hogy az Egyesült Államok 1400 Stinger légvédelmi rakétarendszert és 6500 darab Javelin páncéltörő rendszert szállított Ukrajnának.

Ezt a Golosz ukrán politikai párt vezetője erősítette meg. A szállítások közvetlen azután kerültek lebonyolításra, hogy az amerikai védelmi minisztérium bejelentette a fentebb említett újabb 1 milliárd dolláros fegyversegélyt Ukrajna részére.

Azokról a szovjet helikopterekről se feledkezzünk meg, amiket nemrég az arizonai légibázison fotóztak le. A gépek fontos feladatokat láthatnak el Ukrajnában, de fennáll annak a veszélye, hogy az orosz erők ezeket is elpusztítják.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.