Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Ukrajna 33 orosz katona holttestét adja át Oroszországnak

TÉMÁK:
#csere #holttestek
Fotó: Az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság milíciájának tagja egy 152 mm-es 2A36 Giatsint-B tarackágyúval lő a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2022. november 22-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/EPA/Alessandro Guerra
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A polgári-katonai együttműködési csoport egyik tisztje szerint az orosz harcosok a frontvonal közelében vesztették életüket.

A jelentések szerint Oroszország és Ukrajna nemrégiben megállapodásra jutott egy cseréről, amelynek értelmében Kijev 33 orosz katona holttestét juttatja vissza Moszkvának.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A Sky News beszámolója alapján a holttesteket egy speciális harkovi raktárból szállították el, miután sikerült megegyezésre jutni Oroszországgal, amely ukrán katonák holttestét adja át cserébe.

Alekszandr Lutsenko, a polgári-katonai együttműködési csoport egyik tisztje elmondta, hogy az orosz katonák a frontvonal közelében vesztették életüket, olyan körzetekben, mint például Kupjanszk és Izjum.

Egy másik tiszt, Anton Ivannikov arra utalt, miszerint fontos, hogy a katonák visszakerülhessenek a családjaikhoz, ahol „megtalálhatják a végső menedéket”, a hozzátartozók pedig tisztességgel eltemethetik őket.

Az MTI szerint november közepén egy fogolycserére is sor került, amelynek keretében 45 ukrán katona szabadult ki az orosz fogságból, valamint két elesett katona holttestét is visszakapta Kijev, s erről Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője számolt be a Telegramon.