Újabb részletek derültek ki a kazanyi lövöldözésről

A biztonsági erõk tagjai a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett lövöldözés helyszínén 2021. május 11-én. A lövöldözésben legkevesebb tizenegy ember, köztük kilenc gyerek életét vesztette, 32 megsebesült. Az egyik, 17 éves támadót elfogták, a másikat a biztonsági erõk lelõtték. MTI/AP/Max Zareckiy
not image

Kornis Vivien

2021. május 13. - 16:18

A keddi iskolai lövöldözés elkövetőjénél tavaly agyi megbetegedést diagnosztizáltak az orosz Nyomozó Bizottság szóvivője szerint.

“A nyomozás eredményei szerint Ilnaz Galjavijev nem rendelkezett pszichiátriai vagy kábítószer-visszaéléssel kapcsolatos nyilvántartással. Megtudtuk azonban, hogy többször kért orvosi segítséget erős fejfájások miatt. Tavaly agyi megbetegedést is diagnosztizáltak nála, hozzátartozói pedig az év elején agresszív viselkedést és ingerlékenységet vettek észre rajta”

– közölte szerdán Szvetlana Petrenko, a Nyomozó Bizottság szóvivője. 

Petrenko hozzátette, hogy a 19 éves férfi jelenlegi állapota megakadályozza a nyomozás lefolytatását – adta hírül a Sputnik News.

“A jelenlegi állapotában kiszámíthatatlan a viselkedése, ami megakadályozza a nyomozókat abban, hogy együtt dolgozzanak”

– jelentette ki a szóvivő.

A 19 éves férfit, aki fegyverviselési engedéllyel rendelkezik, bűnügyi felügyelet alá vették annak gyanújával, hogy a keddi kazanyi iskolai lövöldözés elkövetője

A Sputnik News a tatárföldi hatóságok közleménye alapján azt írja, hogy a tragikus incidens során hét gyermek és két tanár életét vesztette, további 23 ember pedig megsérült.