Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Hanyag szolgálat miatt kirúgott rendőr lehetett a tomajmonostori tragédiát okozó sofőr

Fotó: Twenty20
not image

Nagy Noel

2022. június 13. - 21:57

Az egész országot megrázta a négy éves Inez tragédiája, aki életét vesztette, miután közel nyolc órát töltött bezárva egy tűzforró buszban.

A tragédiáról napi szinten látnak napvilágot új információk, egyebek mellett az is, hogy a tragédia elsődleges felelősének tartott sofőr jelenleg pszichiátrián van, ugyanis annyira megviselték a történtek, hogy idegösszeomlást kapott.

Most pedig a Ripost számolt be egy új információról a tragédia kapcsán, amelyet Varga-Damm Andrea volt jobbikos képviselő Facebook-oldalán vettek észre, miszerint a buszsofőr korábban rendőrként szolgált, azonban jogellenes cselekedetek miatt elbocsátották:

„A sofőr kirúgott rendőr, mert jogellenes cselekedeteket követett el a szervezetben. A munkáltatója pontosan tudta ezt, ennek ellenére ilyen felelősségteljes munkakörbe felvette”

A Ripost megpróbálta utánajárni ennek az állításnak, amit a volt képviselő tett és sikerült is találnia egy neve elhallgatását kérő forrást, amely megerősítette az információt – legalábbis azt állította, hogy hallott ilyesmiről:

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

„Hallottam én is erről. Úgy tudom, ez 20 évvel ezelőtt történt, és csak rövid ideig szolgált rendőrként, mert hanyag szolgálat és ellátás miatt kirúgták”

A rendőrség a buszsofőrt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a tragédia napján, további kihallgatására a pszichiátriai kezelése miatt nem került sor.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.