Ilyen lehet az oltatlan emberek nyara

not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 18:20

Szlávik János az RTL Klub műsorában beszélt arról, hogy a védettségi kártya a következő hónapokban még biztosan aktív szerepet fog játszani.

Az oltások és a védettségi kártyák összefüggnek, amiket már az első vakcina felvétele után kiállítanak. Jelenleg az ötmillió beadott oltáshoz közelítünk, de nehéz megmondani, hogy mi lehet a plafon. Szlávik arra számít, hogy az ötmillió még biztosan meglesz, ám utána nehezebb lehet előrébb lépni.

„Az ötmillió meglesz, utána lesz nehéz dolgunk, hiszen az öt is kevés, több kell. Kell majd a hat, vagy még több oltott. Azt nem lesz könnyű elérni, hiszen nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem oltatják be magukat, majd a többiek beoltatják, és az megvéd engem.”

Ebben az esetben mit lehet csinálni? Adódik a kérdés, sokkal inkább amiatt is, hogy így a korlátozások egy része is maradhat? Ennek alapján a védettségi kártya még sokáig érvényben lehet.

„Az biztos, hogy nyáron, egész nyáron úgy kell élnünk, hogy akiknek van védettségi kártyájuk, ők könnyebben juthatnak bizonyos dolgokhoz, mint akiknek nincsen. Ez egészen biztosan így lesz.” – fogalmazott Szlávik a Reggeliben.

Müller Cecília: „Vakcinabőségünk van”

Vannak, akik nemigazán értik, hogy miért kell a kártya, ha ott a pecsétes igazolvány az oltásról. Szlávik fontosabbnak nevezte a védettségi kártyát, mint a papírdarabot. Ennek biztonsági okai is vannak, ráadásul a kártya tartalmazza az ellenőrizhető QR-kódot .