A szíriai támadássorozat után az USA megerősíti erőit a Közel-Keleten

Fotó: MTI/EPA/Ahmed Mardnli
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szíriában több támadás is történt az amerikai csapatok ellen, így az Egyesült Államok úgy határozott, megerősíti erőit a közel-keleti térségben.

A CNN jelentése szerint az Egyesült Államok megerősíti erőit a Közel-Keleten, miután Szíriában több egymást követő támadás is történt az amerikai katonák ellen: a Pentagon ezeket a támadásokat iráni kötődésű milíciáknak tulajdonította.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Phil Ventura alezredes, a Pentagon szóvivője arról számolt be, hogy egy századnyi A-10-es támadó repülőgépet telepítenek a térségbe a tervezett bevetés előtt, kiemelve, hogy a támadó repülőgépek telepítését felgyorsították, miután Szíriában több támadást is intéztek az amerikai csapatok ellen.

Mindemellett elrendelték, hogy egy repülőgép-hordozó csapásmérő csoport maradjon a térségben, hogy támogassa a Közel-Keleten állomásozó amerikai csapatokat. Ventura hozzátette:

„Elkötelezettek vagyunk, hogy támogassuk az ISIS legyőzésére irányuló erőfeszítéseket, miközben kiállunk a globális koalíció mellett Szíriában. Készen állunk, hogy szükség esetén reagáljunk a Közel-Keleten felmerülő különféle rendkívüli helyzetekre.”

A múlt hét folyamán fegyveresek támadássorozatot intéztek a Szíriában állomásozó amerikai csapatok ellen, melynek következtében életét vesztette egy amerikai vállalkozó, valamint több amerikai katona is megsérült. A Szíriában állomásozó amerikai csapatok elleni támadások azonban nem törték meg a Pentagon elszántságát az ISIS elleni misszió folytatására.