Új szintetikus droggal kereskedett egy tapolcai nő

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. október 16. - 03:45

Befejezték a nyomozók a vizsgálatot annak az 53 éves nőnek az ügyében, akit pszichoaktív anyaggal való kereskedés miatt tartóztattak le.

Az ügy adatai szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága tett feljelentést a rendőrségen, miszerint 2020. május 25-én, egy általuk végzett rutinellenőrzés során gyanús csomagot találtak – írta a Police.hu.

A küldemény külföldről érkezett az 53 éves tapolcai lakos nevére, amelyből a hatósági kontroll alatt alu- és simítózáras tasakban kábítószergyanús növényi anyagmaradvány került elő.

A rendőrök a szóban forgó csomagot lefoglalták, a középkorú nőt előállították mintavétel céljából, majd gyanúsítottként kihallgatták a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a borítékban érkezett növényi törmelék szintetikus kannabinoid, amely új pszichoaktív anyagnak minősül, továbbá, hogy az asszony szervezetében is új pszichoaktív anyagok maradványai voltak kimutathatók. A gyanúsított ellen új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.