Szijjártó Péter megkapta a Szputnyikot, és nagyon fontos vakcinaadatokat közölt

Fotó: Instagram/Szijjártó Péter
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A külügyminiszter mindenkit arra kér, hogy regisztráljon az oltásra, hiszen ez az egyetlen igazi fegyver a vírus ellen.

Szijjártó Péter előtt is állandóak a kihívások, és most azon is kell dolgoznia, hogy valamilyen úton pótolják az AstraZeneca kiesett 500 ezres adagját, ami nem kevés. Ez valószínűleg Kínán és Oroszországon keresztül fog megtörténni.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Legutóbb is arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy regisztráljanak, mivel csak az oltással győzhetjük le a járványt. Szijjártó, aki korábban már átesett a betegségen, megkapta a saját oltását.

„Csak az oltással győzhetünk a világjárvány ellen! Tisztelettel kérek mindenkit, hogy regisztráljon!” – írta a posztjában a hivatalos Facebook oldalán keresztül, majd elárulta, hogy Oroszországból a következő két hét folyamán sok vakcina fog befutni.

„A keleti vakcinák szállítása folyamatos, ma délelőtt véglegesítettük Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter kollégámmal a márciusi Szputnyik-szállításokat (én is ezt az oltóanyagot kaptam ma): 680 ezer adag érkezik a következő két hét folyamán.”

A TV2 felrobbantásával fenyegetőztek a vírustagadók, nagy erőkkel vonult ki a rendőrség

„Jövő hét elején és az azt követő héten 250-250 ezer első oltás, valamint a jövő hét közepén a korábban beadott 180 ezer oltás második adagja.”