Így pótolná a magyar kormány a kiesett 500 ezer adag AstraZenecát

Fotó: Kunszállás, 2021. március 18. AstraZeneca koronavírus elleni vakcnák második adagjai oltáshoz előkészítve Kasza Beáta háziorvos kunszállási rendelőjében 2021. március 18-án. MTI/Bús Csaba
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A háttérben nagy munka zajlik annak érdekében, hogy a magyar kormány pótolni tudja a jelentős vakcinakiesést.

Egy ideje már tudhattuk, hogy az AstraZeneca a tervezettnél kevesebb vakcinát fog szállítani a következő időszakban. Mint kiderült, jelentős mennyiségről van szó, amit máshonnan kell pótolnia az országnak.

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel fontos bejelentéseket tett a Kossuth Rádióban, majd rávilágított arra a tényre, hogy az AstraZeneca oltásából a következő időszakban 500 ezer adaggal kevesebb fog megérkezni Magyarországra.

Szijjártó Péter külügyminiszter emiatt most azon is dolgozik, hogy erre az időszakra plusz vakcinaszállítmányokat szerezzen keletről. Ez azt jelentheti, hogy a kiesett félmilliós adagot Kína és Oroszország biztosíthatja, hogy minél több ember megkaphassa a vakcináját.

Vakcinamennyiségek Magyarországon: a Pfizer és a Sinopharm vakcinájából érkezett eddig a legtöbb

A Sinopharm és a Szputnyik jelenleg is jó szolgálatot teljesít, sok embert tesznek védetté ezek a vakcinák, ami bizonyítja, hogy a keleti megállapodások kulcsfontosságúak voltak, mert Brüsszelen keresztül még mindig nem érkezik elegendő mennyiség.