Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

22-re nőtt a kigyulladt szibériai hajléktalanszálló áldozatainak száma

Fotó: Unsplash/Nejc Soklič
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Újabb két holttestre bukkantak a nyugat-szibériai Kemerovóban egy szociális szálláson keletkezett tűz helyszínének átvizsgálása során.

Az orosz Nyomozó Bizottság sajtóosztálya arról számolt be, hogy időközben már 22-re nőtt az áldozatok száma, akik nem élték túl a tűzesetet. December 24-én, szombaton csaptak fel a lángok Kemerovóban, ahol két újabb áldozatot találtak.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

További hat ember megsérült, ketten közülük súlyos égési sérülésekkel kerültek kórházba. A Nyomozó Bizottság tömegtragédia után szakértői csoportot küldött az incidens kivizsgálása érdekében, hogy megtudják, mi is történt pontosan.

A TASZSZ azt írja, hogy a házat Andrej Szmirnov evangélikus egyházi lelkész tartotta fenn. A rendvédelmi szervek azt mondták, hogy a menedékhelyet illegálisan alakították ki, ahol a tűz 196 négyzetméteren pusztított.

A kétszintes faépület első emelete teljes egészében kiégett. Az előzetes információk arra utalnak, hogy egy kályha nem megfelelő működése okozhatta a tüzet. A nyomozók büntetőeljárást indítottak a halálos áldozatok miatt, a felelőst egyelőre nem nevezték meg.