Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Svédország: lufikkal, alkohollal és filmnézéssel mulatják az időt a fogvatartottak

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 3. - 13:33

Az országban rendkívül túlzsúfoltak a börtönök, ennek következtében az elmúlt időszakban két új létesítmény építésébe is belekezdtek a hatóságok.

A Samnytt svéd portál által nyilvánosságra hozott videóból kiderült, egy svédországi büntetés-végrehajtási intézményben héliumos lufikkal, alkohollal és filmnézéssel mulatják az időt a fogvatartottak.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

A felvételek július elején jelentek meg a közösségi médiában, az viszont nem világos, mely börtönről lehet szó, hiszen a rövid videón mindössze annyi látszik, hogy az intézmény lakói lufikat fújnak fel, alkoholt isznak az asztaloknál ülve, valamint pizzát és kebabot esznek, miközben filmet néznek.

Svédországban rendkívül túlzsúfoltak a börtönök, ennek következtében az elmúlt időszakban két új létesítmény építésébe is belekezdtek a hatóságok, a tervek szerint pedig 2021 és 2030 között 50 százalékkal növelni fogják a férőhelyek számát.

Céljuk, hogy 8 éven belül közel 7000 férőhely legyen a svéd börtönökben, Morgan Johansson igazságügyi miniszter pedig elmondta, az intézmények építése több száz új munkahely megteremtéséhez járul hozzá.

A V4NA beszámolója alapján azonban világossá vált, hogy a tisztviselő kijelentésével nem mindenki ért egyet, ugyanis többen azzal érveltek, hogy a bűnözők számának növekedése nem jelent előnyt a társadalom számára.