A Stranger Things-játékokat fejlesztő stúdió bejelentette, itt a vége

Fotó: BonusXP
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BonusXP több mint 11 év játékfejlesztés után zárja be kapuit.

A BonusXP, a Stranger Things-játékok mögött álló stúdió bejelentette, hogy befejezi működését: a fejlesztő a Twitteren jelentette be a szomorú hírt, s azt írja, „megkezdte a működés megszüntetésének nehéz folyamatát”:

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

„Az elmúlt 11 évben élveztük, hogy játékokat készíthettünk nektek.”

A tweetben megjegyezték, a cég legfőbb prioritása most az, hogy segítsen fejlesztőcsapatának munkát találni, a munkáltatók pedig az [email protected] e-mail címen érdeklődhetnek a cégnél.

A BonusXP-t 2012-ben alapították a texasi Allenben, s bár megalakulása után nem sokkal több játékot is fejlesztett, mint például a Monster Crew és a The Incorruptibles, a stúdió akkor vált igazán népszerűvé, amikor 2017-ben a Netflix-szel való együttműködés nyomán leszállították a Stranger Things: 1984 című mobilos játékot.

Ezt követően a csapat a Stranger Things 3: The Game címre keresztelt játékon dolgozott, mely a sorozat 2019-es harmadik évadának cselekményét ölelte fel. A stúdió nevéhez fűződik továbbá a Dark Crystal: Age of Resistance Tactics is, szintén egy Netflix-kollaborációt, mely a sorozat egyetlen évadán alapul.

A BonusXP nem pontosította, hogy miért szünteti meg tevékenységét, ám a közelmúltbeli játékipari bejelentések nyomán nem olyan meglepő a döntés. E bejelentés ugyanis mindössze pár nappal azután történt, hogy bejelentették, hogy a Vanpool szintén búcsúzik.