Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
443,51 Ft
Bitcoin
23,187 $

Semmelweis Egyetem: 1 339 védekezésben résztvevő hallgató kapott oltást

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Már több mint tízezer olyan személyt oltottak be koronavírus ellen, akiknek az oltását a Semmelweis Egyetem munkatársai hajtották végre.

Már több mint tízezer olyan személyt oltottak be koronavírus ellen, akiknek az oltását a Semmelweis Egyetem munkatársai hajtották végre.

Soron kívül Tavaly október óta duzzad az Ötöslottó főnyereménye: 2,35 milliárd forint vár!

A hivatalos tájékoztatás szerint átlépte a tízezret a Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott koronavírus elleni oltások száma. A Semmelweis Polgárok közül eddig összesen 4 630-an kapták meg az első vakcinát, köztük 3 291 munkatárs és 1 339 hallgató.

Ez az egyetem végzi többek között az egyes idősotthonok lakóinak beoltását is, akik közül eddig 1 957 fő kapta meg az oltóanyagot. „A Semmelweis Egyetem a kormányzat által elrendelt kórházak és egészségügyi ellátók (pl. háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és asszisztenseik), valamint az Országos Mentőszolgálat munkatársainak és egyes idősotthonok lakóinak oltását végzi az egyetemi polgárok Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) eljárásrendjének megfelelő vakcinációja mellett.” – olvasható a hivatalos közleményben.

A pontos szám 10 144, akik eddig megkaphatták a COVID-19 elleni vakcinát az egyetem munkatársaitól. A beoltottak közül 4 630-an a Semmelweis Egyetem polgárai, így többek között végzős vagy a járványügyi védekezésben önkéntesen érintett hallgató is megkaphatta a készítményt.

Egyelőre nincs hamis koronavírus elleni védőoltás Magyarországon

A fentebb említett adatok alapján 1 339 ilyen hallgatóról tudni, akik már a második adagjukat várhatják. A Semmelweis Polgárokon kívül 3 557 főt oltottak be az egyetem munkatársai a kormányzati rendelkezés alapján.