A terhességi diabétesz korai kimutatására alkalmas módszert fejlesztettek

A korai felismerés azért különösen fontos, mert a terhességi diabétesz egész életre kiható változásokat eredményezhet.

Úti patika: ezeket érdemes bekészíteni a nyaralásra

Statisztikák szerint az utazók felét érinti valamilyen egészségi probléma nyaralása során, ám ha nálunk vannak a szükséges gyógyszerek és egyéb készítmények, könnyebben átvészelhetők az ilyen helyzetek.

Kiderült, miért leszünk mindig betegek a nyaralás alatt

A szakember kiemelte: számszerűen nem vagyunk többször betegek a nyaralás alatt, mint a hétköznapokban, de előbbi jobban megmarad az emlékeink között.

Még mindig nem tudjuk a helyes kézfertőtlenítés szabályait

A Semmelweis Egyetem hívta fel a figyelmet arra, hogy még három évvel a koronavírus-járvány kitörése után sem ismerjük a helyes kézfertőtlenítés szabályait, pedig rendkívül fontos a betegségek megelőzése érdekében.

Aggasztó hírek: hanyatlásnak indult a férfiak nemzőképessége

Többek között a környezetszennyezés is hatással van arra, hogy a férfiak nemzőképessége hanyatlásnak indult.

További Hírek

Újabb csodaszert reklámoznak a csalók Merkely Béla nevével

A Semmelweis Egyetem arra kéri a fogyasztókat, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvossal való konzultáció után szerezzenek be.

Fontos bejelentés érkezett a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról

A hivatalos közlemény szerint, ha ideiglenesen is, de új helyen működnek tovább a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika egyes ellátásai.

Sikeres végtagmentő medenceműtétet hajtottak végre a Semmelweis Egyetemen

Mérföldkőnek számító eseményről számolt be az egyetem: ez volt ugyanis az első alkalom, hogy Magyarországon végtagmegtartó medenceműtétet rosszindulatú csontdaganat miatt.

Titkos szavazás után dőlt el: Merkely Béla marad a Semmelweis Egyetem rektora

A rektori tisztségre dr. Kellermayer Miklós és dr. Merkely Béla professzorok pályáztak.

Először született tüdőátültetett anyának gyermeke Magyarországon

Történelmi pillanatról számolt be a Semmelweis Egyetem, miután először született tüdőátültetett anyának gyermeke Magyarországon.

Megújult a Bókay utcai gyermekklinika Arcrekonstrukciós Centruma

169 éve folyamatosan működik, és mostani helyén, a Bókay utcában is körülbelül 140 éve fogad betegeket az ország elsőként alapított gyermekkórháza, amely ma az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika nevet viseli. A centrumban nyújtott ellátás ma mindegy 1200 ajak- és szájpadhasadékos gyermeket érint.

A Semmelweis Egyetem a koronavírus-járvány alatt is fejlődni tudott

Az intézmény szerdai közleményéből kiderült, hogy az SE a legtöbb indikátorban javítani tudott, legjelentősebbet az idézettség és a kutatás terén.

Dr. Merkely Béla is nagyon büszke, hogy Semmelweis a világ egyik legjobb egyeteme

Ez is csak azt bizonyítja, hogy a Semmelweis Egyetem milyen magas szinten mozog, és ez egy újabb nagy siker az intézmény számára.

Semmelweis Egyetem: 2024-től szóbeli felvételi is lesz

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet nyomán a a Semmelweis Egyetem felvételi rendszere is változik, az új rendszerben pedig 2024-től szóbeli felvételi vizsga is lesz az egyetemen.

Merkely bizakodó: mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában az AI alkalmazása

Merkely Béla úgy fogalmazott, a nemzetközi szinten is élvonalbeli fejlesztés újabb lépés ahhoz, hogy elérhessék céljukat: az egyetem a világ száz legjobb és Európa legjobb öt gyógyító egyeteme közé tartozzon a Semmelweis Egyetem.