Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,024 $

Rutinos pecás emelte ki az év süllőóriását

Tíz percig fárasztotta, mielőtt meglátta volna a 88 centis példányt.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Hiába kapott helyet 2012 óta csaknem 3200 rekordfogás a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség listáján, ragadozó halakból viszonylag kevés szerepel rajta. Süllőből alig harminc példány.

Ez az év azonban kedvezett a tüskéshátúak rekordfogásainak, 2023-ban ez volt a hatodik ilyen alkalom. A nagy akasztásra október 30-án került sor, méghozzá Benke György által. Soron kívül Szén-monoxid mérgezés áldozata lett egy idős nő Kecskeméten

„A 88 centiméteres, 58 centiméter kerületű süllőt tíz percig fárasztották derült időben 0,14-es fonott zsinórral. Benke György csodazsákmánya nemcsak azért érdemel kiemelt figyelmet, mert az idei év legnagyobb regisztrált süllője, hanem azért is, mert az RDHSZ rekordlistáján csak öt nagyobb található annál” – írja a Pecaverzum.

Az abszolút rekord Pál László nevéhez fűződik, aki 2022 októberében egy 11,830 kilogrammos süllőt fogott. Mint a lap aláhúzza, az összes rekordlistás halat visszaengedik a horgászok a vízbe.

Szeptemberben egy csaknem tíz kilogrammos példányt is kiemeltek a Ráckevei-Soroksári Dunából, és bár az nem szerepel a rekordlistán, szintén komoly fogásnak számít.

A hosszabbításban fordított Liverpool vezeti a bajnokságot az Arsenal előtt

A Liverpool nem játszott túlzottan jól a Crystal Palace ellen, mégis fordítani tudtak.