Dollár
429,44 Ft
Euró
414,98 Ft
Font
462,32 Ft
Bitcoin
19,404 $

Rusvai szerint elkerülhetetlen az újabb járványhullám

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2022. március 2. - 18:34

A virológus szakember úgy gondolja, csak nyárra enyhülhet a covid-pandémia ötödik hulláma, ám arra is lát esélyt, hogy tavasszal egy hatodik is berobban.

Az Infostartnak adott interjújában Rusvai Miklós elmondta, a koronavírus járvány ötödik hulláma leszálló ágban van Magyarországon, mivel valamennyi járványtani paraméter csökkenő tendenciát mutat.

Soron kívül Már négy helyen szivárog a sérült Északi Áramlat 

Az állatorvos szerint ha ilyen ütemben folytatódik a csökkenő tendencia, akkor már nagyon alacsony számokat láthatunk március végére, azonban megszűnni vélhetően csak májusban fog a járvány.

„Addig szórványosan, de azért mégiscsak mérhető esetszámot tapasztalunk majd. A friss fertőzöttek száma esetleg a százas nagyságrendet is elérheti, de a nyár közeledtével egyre alacsonyabb értékeket látunk majd. Igazából megszűnni a járvány nyáron fog” – figyelmeztetett.

A szakértő hozzátette, biztosan lesz ötödik hullám, azonban szerinte inkább majd csak ősszel jelenik meg, akkor is csak egyszerű nátha képében. Kiemelte, hogy az orosz-ukrán háborúnak is komoly szerepe van, hiszen a menekültek tömeges érkezése – az elhelyezési körülményeik, a stressz, a nélkülözés – hozzájárulhat ahhoz, hogy már tavasszal egy újabb járványhullám alakul ki, bár reméli, hogy ez nem történik meg.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.