Clouds
21 Budapest
Dollár
367,50 Ft
Euró
394,61 Ft
Font
442,31 Ft
Bitcoin
22,871 $

Rövidpályás gyorskorcsolya: ötödik helyen végzett a magyar női váltó Almatiban

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az Almatiban zajló világkupa-sorozat harmadik állomásán a magyar női váltó az ötödik helyen végzett.

A magyar női váltó az ötödik helyen végzett vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának Almatiban zajló harmadik állomásán.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A magyar négyes – Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban – a pénteki negyeddöntőből a dél-koreai és az olasz kvartett mögött csak idővel jutott tovább.

A szombati elődöntőben a dél-koreai és a holland négyes mögött végeztek harmadikként a magyarok, akik így a kisdöntőben szerepelhettek. Ott aztán az olasz, a lengyel és a kazah stafétánál is jobbnak bizonyultak, így ötödikként zártak.

A Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel, Varnyú Alex alkotta férfi váltó a pénteki negyeddöntőből a lengyeleket megelőzve jutott tovább a hollandok mögött. A szombati elődöntőben Japán és Kanada mögött harmadikként ért célba, így szintén a kisdöntőben szerepelhetett, ahol Kína és Kazahsztán csapata bizonyult jobbnak nála, ezáltal összesítésben hetedik lett.

Egyéniben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang folyamatban lévő országváltása miatt nem lehettek olyan vérmes reményei a magyar csapat tagjainak, mint az elmúlt években.

Az 500 és 1500 méteren zajló küzdelmekben egyetlen magyar sem jutott el a végcsatározásig. A legrövidebb távon Nógrádi Bence és Jászapáti Petra a negyeddöntőben búcsúzott, míg a leghosszabbon Somodi Maja és Bácskai Sára Luca az elődöntőben esett ki. A magyar csapat múlt hónapban kihagyta a vk első két, észak-amerikai állomását. A negyedik állomás jövő hétvégén ugyancsak Almatiban lesz.

(MTI)