Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,569 $

Tovább nehezítenék a rövid távú lakáskiadást Olaszországban

Ezzel a nagyvárosokban uralkodó lakáshiány, a magas bérleti díjak és a túlturizmus ellen akarnak fellépni.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A nagyvárosokban uralkodó lakáshiány miatt az olasz kormány a jövőben megemelné a rövid távú lakáskiadás után fizetendő adót – szúrta ki a 24.hu a turizmus.com cikkét. Az fvw.de közlése szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat értelmében az eddigi 21-ről 26 százalékra emelkedne a rövid távú lakáskiadás után fizetendő adó Olaszországban.

Mint írják, az adóemelés csak azokra a lakástulajdonosokra vonatkozna, akiknek egynél több rövid távra kiadott ingatlanuk van. Ezenkívül csak évente 30 napnál hosszabb idejű lakáskiadás esetén kellene a magasabb összegű adót fizetni. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Kiemelik, az olasz kormány az új szabályozással a nagyvárosokban uralkodó lakáshiány, a magas bérleti díjak és a túlturizmus ellen akar fellépni. Ugyanis sok lakástulajdonos inkább turistáknak adja ki a lakását több pénzért, és olyan platformokon hirdet, mint például az Airbnb.

A nagyvárosokban tovább rontja a helyzetet, hogy csökkent azoknak a lakásoknak a száma, amelyeket hosszú távra adnak ki, a turistáknak kiadott lakások száma ezzel szemben megnőtt. A kormány szerint ez az állapot egyre inkább negatív hatással van a szállodákra és a hagyományos turizmusra is, ezért lépéseket kell tenni.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az olasz statisztikai hivatal, az ISTAT adatai alapján 2022-ben valamivel több mint 2,18 millió háztartás élt abszolút szegénységben Olaszországban. Míg a Save the Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet szerint közel 3,8 millió 0-19 éves kor közötti gyerek és tinédzser él hátrányos helyzetű térségekben az országban.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.