Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

3,8 millió gyerek és tinédzser él hátrányos helyzetű térségekben Olaszországban

Egy friss jelentés szerint számukra elegendő teret, megfelelő ösztönzést és kiteljesedési lehetőséget sem tudnak biztosítani.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Save the Children nemzetközi gyermekvédelmi szervezet hétfőn közzétett jelentésében az áll, közel 3,8 millió 0-19 éves kor közötti gyerek és tinédzser – vagyis ennek a korosztálynak a kétötöde – él Olaszország 14 nagyvárosi régiójában.

Ám a többség hátrányos helyzetű térségekben nő fel, ahol elegendő teret, megfelelő ösztönzést és kiteljesedési lehetőséget sem tudnak biztosítani számukra – írta meg az ANSA a nemzetközi segélyszervezet jelentésére hivatkozva. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

A „Teret a növekedésnek” című jelentésben kifejtik, az e nagyvárosi területeket alkotó 114 település közül 33 esetében az alacsony jövedelmi szint, valamint a lakhatáshoz és az oktatáshoz való egyenlőtlen hozzáférés nehezíti meg leginkább a helyzetet.

De arra is kitérnek, miszerint ezeken a területeken 240 oktatási intézményt fenyeget a leépítés veszélye (amikor a dolgozók vagy a tanulók számát szándékosan csökkentik, gyakran pénzügyi okokból), ami igazán aggasztó.

Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya korábban ígéretet tett a fiatalkori bűnözés, a hiányos oktatás és egyéb problémák visszaszorítására, miután a hátrányos helyzetű térségekben, többek között Caivanóban és Palermóban is számos, iskolásokat érintő bűncselekmény történt.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt