Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Rossi: “Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk mi, és ki az ellenfél”

Fotó: MLSZ
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 25. - 13:16

A magyar válogatott szeptemberi vb-selejtezőkre összeállított kerete majdhogynem megegyezik a nyárival, egy kis csavarral: ezúttal Sallói Dániel és Tamás Márk is erősíti a csapatot, ezen felül pedig az új másodedző is tartogat még meglepetéseket Laczkó Zsolt személyében.

Marco Rossi ezúttal is három kapust és 23 mezőnyjátékost hívott meg a válogatottba, amely szeptember 2-án a Puskás Arénában az Európa-bajnoki ezüstérmes Anglia, szeptember 5-én idegenben Albánia, majd szeptember 8-án ismét hazai pályán Andorra ellen lép pályára. A szövetségi kapitány immár az Eb idején sérüléssel bajlódó, de már egészséges Szoboszlai Dominikre és Gazdag Dánielre is számíthat, Sallói Dániel pedig hosszú idő után kapott ismét meghívót, míg Tamás Márk első alkalommal dolgozhat majd Marco Rossival és a válogatott keretével.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

“A mostani keret az Eb-keretben is szerepet kapott, főként fiatal játékosokból áll, hiszen ők bizonyítottak a kontinenstornán, és a szurkolók visszajelzéseiből is egyértelmű, hogy ők is bíznak ebben a csapatban, ezekben a játékosokban. Mindössze két új játékos került be a keretbe, egyikük Sallói Dániel, aki hónapok óta kirobbanó formában játszik az amerikai bajnokságban: március óta 21 meccsen 11 gólt lőtt. A másik Tamás Márk, akit nagyon régóta figyelünk, és az utóbbi időszakban olyan teljesítményt nyújtott a Slask Wroclawban, hogy kiérdemelte a meghívót. A többieket az Eb óta is folyamatosan figyeltük, és mivel a kluboktól kapott mérések alapján még azok is kitűnő fizikai állapotban vannak, akik esetleg nem játszanak rendszeresen, így mindannyiukat meg tudtuk hívni”

– fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak.
Fotó: MLSZ

Válogatottunkra ezúttal is három mérkőzés vár egymás után, melyek közül az elsőt az Eb-döntős Anglia ellen játssza csapatunk szeptember 2-án, Andorrát szeptember 8-án fogadja a Puskás Arénában, a két mérkőzés között pedig Albániában lép pályára a júniusban Wales ellen idegenben 0–0-ás döntetlent elérő hazai csapat ellen.

“Ezúttal is roppant nehéz feladat vár ránk, különösen az első mérkőzés tekintetében, hiszen Anglia a világ egyik legjobb csapata, Európában pedig jelenleg a második legjobb. A nyári Európa-bajnokságon mindannyian láthattuk, hogy mire képesek. Tisztában vagyok szurkolóink felfokozott várakozásával az Anglia elleni mérkőzéssel kapcsolatban, de miközben pozitívan kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, muszáj két lábbal a földön maradnunk! Nem szabad elfelejtenünk, hogy kik vagyunk mi, és ki az ellenfél! Ugyanakkor az egészen biztos, hogy ahogyan tettük azt a portugálok, a franciák vagy a németek ellen, az angolok ellen is úgy fogunk kimenni a pályára, hogy ami tőlünk telik, mindent megteszünk a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Ugyanez igaz Albánia ellen is, ahol sajnos a szurkolóink nem lehetnek majd velünk, ráadásul az albánok is kitűnő játékerőt képviselnek, hiszen a kezdőcsapatukból négy-öt játékos az olasz bajnokság erősebb klubjaiban szerepel. Andorra ellen pedig az lesz a legfontosabb, hogy észben tartsuk, minden ellenfelet tisztelnünk kell, és nem szabad alábecsülnünk, mert az katasztrofális eredményt szülhet”

– értékelt Marco Rossi.

A kerettagok egy része már vasárnap este megérkezik Telkibe, többen azonban csak hétfőn, bajnoki mérkőzéseiket követően csatlakoznak a kerethez, míg az utolsó érkező az Amerikában játszó Schön Szabolcs lesz kedden. A szurkolók az Anglia elleni mérkőzésen, szeptember 2-án, csütörtökön, 20 óra 45 perckor találkozhatnak majd először a csapattal.

“Az Eb óta nem volt még lehetőségem megköszönni szurkolóinknak a fantasztikus támogatást és azt a szeretetet, amit az Eb óta is tapasztalunk irányukból. Ez nagyon fontos számunkra, és az is, hogy mindig minden mérkőzésen ott lehessenek velünk, ez azonban kizárólag akkor történhet meg, ha nem kapunk büntetést a mérkőzések után a lelátón történtek miatt. A csapatunknak óriási szüksége van a szurkolóinkra minden meccsen, így mindenkit arra kérek, hogy teljes mértékben kerüljék el a homofób, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulásokat, és tartsuk tiszteletben, ha az ellenfél a himnuszok idején másképp viselkedik, mint mi! Az ilyen megnyilvánulásokat, mint mindannyian tudjuk, kiemelten figyelik, és zárt kapus mérkőzésekkel büntethetik, ezért kérem, hogy ezeket mindenki kerülje el, mert csak így lehetünk együtt minden mérkőzésen. Az álmunkat pedig – ahogy a szlogenünk is mondja – csak együtt érhetjük el!”

Az Anglia elleni mérkőzést követően szeptember 4-én utazik el a csapat Albániába, majd hazatérve szeptember 8-án szerdán 20.45-kor lép pályára Andorra ellen a Puskás Arénában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.