Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Robbanás történt egy litván gázvezetéken, a lakosokat evakuálják

Fotó: Unsplash/Ries Bosch A kép illusztráció.
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Robbanás történt a Litvániát és Lettországot összekötő gázvezetéken, a hatóságok pedig már megkezdték a lakosok evakuálását a területről.

A Sky News jelentése szerint a robbanás az észak-litvániai Panevezys megyében történt, a Litvániát és Lettországot összekötő gázvezetéken. A helyi, litván közszolgálati műsorszolgáltató, az LRT több felvételt is bemutatott a környéken keletkezett tűzről.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Eközben a BNS balti hírügynökség arról számolt be, hogy a rendőrség megkezdte a közeli falu lakosainak evakuálását. Egyelőre nem érkezett jelentés sem sérültekről, sem pedig halálos áldozatokról.

Az ország gázszállítási szolgáltatója, az Amber Grid szóvivője közölte, hogy jelenleg is vizsgálják a robbanás okát, míg az LRT arról jelentett, hogy a robbanás következtében keletkezett lángok 50 méter magasra emelkedtek, s 17 kilométeres távolságból is láthatóak.

A közeli Pasvalys város közigazgatásának vezetője, Povilas Balciunas késő délután, nem sokkal 6 óra előtt arról számolt be, hogy a lángokat még mindig nem sikerült megfékezni, mivel a tűzoltók nem olthatják a tüzet. Mindezt azzal indokolta, hogy egy hatalmas, gáz okozta tűzről van szó, így minden, vízzel való oltási erőfeszítés hiábavaló lenne.