Clouds
21 Budapest
Dollár
359,88 Ft
Euró
391,34 Ft
Font
446,00 Ft
Bitcoin
23,688 $

Mióta itt jártál:

Legalább nyolc rendőr vesztette életét egy iraki bombarobbanásban

Fotó: Pakisztáni rendőrök nézik az ásúra ünnepén felvonulókat Pesavarban 2022. augusztus 8-án. MTI/EPA/Bilaual Arbab
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hatóság tagjai egy konvojban utaztak vasárnap, amikor a becsapódás történt, emellett további két rendőr súlyosan megsérült.

A Reutersnek nyilatkozó biztonsági források jelentése szerint legalább nyolc iraki szövetségi rendőr halt meg egy bombarobbanásban, amely az ország északi részén fekvő Kirkuk városának közelében történt.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

Emellett megerősítették, hogy a hatóság tagjai egy konvojban utaztak vasárnap, amikor a bomba hirtelen becsapódott a Kirkuktól mintegy 30 kilométerre délnyugatra található Safra falujánál, további két rendőr pedig súlyosan megsérült.

A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, azonban gyanítják, hogy az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet áll a történtek mögött, amely meglehetősen aktívnak mondható a térséget illetően.

A Bagdadtól 238 kilométerre lévő Kirkukot 2017-ben foglalták vissza az iraki kormánycsapatok, amely korábban a kurd fegyveres erők kezén volt, ezáltal sikerült helyreállítani a biztonságot a tartományban.

Az Al Jazeera beszámolója alapján a kurd erők az azt megelőző három évben szorították ki az ISIS fegyvereseit, majd ellenőrzésük alá vonták a térséget, miután az iraki erők elmenekültek a terrorszervezet felemelkedését követően.