Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,90 Ft
Euró
379,77 Ft
Font
443,15 Ft
Bitcoin
41,708 $

Razziázott a rendőrség Németországban, betiltottak egy neonáci csoportot

Úgy tudni, a neonáci csoport amerikai kapcsolatokkal is rendelkezett.

Fotó: Unsplash/Mike Powell
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ABC News jelentése szerint a német hatóságok betiltottak egy amerikai gyökerekkel rendelkező neonáci csoportot, s az amerikai hatóságokkal összehangolt akció keretében összesen 10 szövetségi államban 28 tag lakásán tartottak házkutatást.

A művelet során a „Hammerskins Deutschland” nevű csoportot és a hozzá kapcsolódó „Crew 38” nevű szervezetet is betiltották, mely Nancy Faeser belügyminiszter szerint „súlyos csapást” mért a szélsőjobboldali szélsőségekre, és egyértelmű jelzés arra, hogy a rasszizmust és az antiszemitizmust nem tűrik az országban. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Faeser kedden úgy fogalmazott a sikeres művelet kapcsán, hogy az ilyen csoportok jelentik „a legnagyobb szélsőséges fenyegetést demokráciánkra”, hangsúlyozva:

„Ezért továbbra is határozottan fellépünk a jobboldali szélsőséges struktúrák felszámolása érdekében.”

A belügyminisztérium adatai szerint ez a 20. betiltás, melyet egy szélsőjobboldali szélsőséges csoport ellen hoztak. A „Hammerskins Deutschland”, amelynek mintegy 130 tagja van, az 1988-ban az Egyesült Államokban alapított „Hammerskins Nation” egyik ága, s a minisztérium szerint kiemelkedő szerepet játszik az európai radikális jobboldalon.

Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Rövidesen növelik a pedagógusok bérét, ami később lényegesen nagyobb lehet, függően az EU forrásaitól.