Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Putyin nem remeg meg: “Na meglátjuk, hogy milyen lesz és hogyan végződik”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz államfő érkezik a Min Aung Hlaing vezérőrnagy, mianmari ügyvivő miniszterelnökkel tartandó találkozójára a 7. Keleti Gazdasági Fórumon a délkelet-oroszországi Vlagyivosztokhoz tartozó Russzkij-szigeten 2022. szeptember 7-én. MTI/AP/TASZSZ
not image

Takács Petra

2022. szeptember 17. - 09:31

Vlagyimir Putyin egy pillanatra sem remeg meg, hiába az ukrán ellentámadások, továbbra is hisz Oroszország győzelmében.

Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletének terve “nem képezi módosítás tárgyát” az ukrán ellentámadás dacára – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködés Szervezete szamarkandi csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezletén.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Putyin kifejtette, hogy ” a művelet során a vezérkar hozza meg az operatív döntéseket”, ha valamit kulcsfontosságúnak tart. Mint mondta, a fő cél a “Donyec- medence egész területének felszabadítása – ez a munka folyamatban van”.

“Az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére a mi offenzív műveleteink magában Donyec-medencében nem álltak le, hanem folytatódnak” – hangsúlyozta. “A kijevi hatóságok bejelentették, hogy aktív ellentámadó műveletet kezdtek és folytatnak. Na meglátjuk, hogy milyen lesz és hogyan végződik” – fogalmazott Putyin.

Mint mondta, Moszkva “egyelőre visszafogottan” reagált az orosz területet ért lövésekre és a területén elkövetett terrortámadásokra. Említést tett róla, hogy ilyen kísérletek nukleáris létesítmények környékén is történtek, de Putyin szerint a hatóságok urai a helyzetnek.

Kilátásba helyezte, hogy komolyabb lépések történnek majd, ha a kijevi hatóságok nem értik meg, hogy az ilyen módszerek elfogadhatatlanok.

“Az orosz fegyveres erők a közelmúltban végrehajtottak néhány érzékeny csapást, tekintsük ezeket figyelmeztetésnek. Ha a helyzet hasonlóképpen alakul tovább, akkor a válaszlépés komolyabb lesz” – figyelmeztetett Putyin.

Az orosz elnök azt mondta, hogy az orosz hadsereg csak kapacitásának egy részével, szerződéses katonákkal harcol, és nem siet. Putyin annak szándékával magyarázta a “különleges hadművelet” elindítását, hogy megakadályozzák, hogy a Nyugat egy oroszellenes enklávét hozzon létre Ukrajnában. Az orosz elnök szerint a Nyugat hiába várja Oroszország összeomlását.

(MTI)