Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Mióta itt jártál:

Putyin figyelmeztette a Nyugatot: ne zsarolják atomfegyverrel, mert „megfordulhat a szél”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországba akkreditált nagykövetek megbízóleveleinek átadási ünnepségén a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Pavel Bednyakov
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 21. - 10:35

Az elnök szerint Oroszország számos komponensben felülmúlja a külföldi haditechnikai eszközöket. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztette azokat, akik nukleáris fegyverekkel próbálják zsarolni Oroszországot, és kijelentette, hogy ilyen esetben „a szél iránya megfordulhat” az ő irányukba. 

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

Vlagyimir Putyin arról beszélt szerdán Moszkvában, hogy nem fogják hagyni, hogy bárki is fenyegesse Oroszország szuverenitását, területi integritását, és azt, hogy az oroszok maguk dönthessenek az életük felől. 

Ennek kapcsán szólt azokhoz a nyugati országokhoz, akik kihasználnák atomhatalmi mivoltukat, de elfeledkeznek arról, hogy Oroszország mennyi és milyen atomfegyverrel is rendelkezik. 

„Azoknak, akik atomfegyverrel próbálnak zsarolni minket: tudniuk kell, hogy a szél megfordulhat az ő irányukba”

– jelentette ki az elnök. 

Putyin az orosz fegyverekről is szólt néhány szót, és elmondta, hogy Oroszország számos komponensben felülmúlja a külföldi haditechnikai eszközöket. 

„Nemcsak a zaporizzsjai atomerőmű nyugati támogatású, nukleáris katasztrófával fenyegető bombázására gondolok, hanem egyes NATO-országok magas rangú képviselőinek kijelentéseire is, amelyek a tömegpusztító fegyverek és nukleáris fegyverek Oroszország elleni alkalmazásának lehetőségéről és megengedhetőségéről szólnak” – magyarázta.  

„Szeretném emlékeztetni azokat, akik ilyen kijelentéseket tesznek Oroszországról, hogy országunk is rendelkezik különböző megsemmisítő eszközökkel, amelyek egyes elemei fejlettebbek, mint a NATO-országoké”

– emlékeztetett.  

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.