Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Megvan az utolsó kirakós a PSG világválogatottjában, az utolsó hiányposztot töltötték fel

Joao Moutinho, Nuno Mendes és Renato Sanches (b-j) a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 16-án. MTI/EPA-LUSA/Hugo Delgado
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egészen elképesztő átigazolási időszakon van túl a Paris Saint-Germain csapata, amelynek az idei nyáron valóságos világválogatottat sikerült összehoznia.

Szavakba is nehéz önteni a PSG idei nyári átigazolási szezonját, elképesztő világsztárokkal sikerült feltölteni a keretet. A legnagyobb igazolás természetesen Lionel Messi, aki egy hosszú és drámai kálvária után került végül a francia fővárosba.

Soron kívül Tizennégy, a tikriti mészárláshoz köthető személy kivégzésére készül Irak

Messi mellett azonban sikerült a Real Madrid csapatkapitányát, Sergio Ramost is elcsábítani Párizsba, rajtuk kívül még Georginio Wijnaldum és Gianluigi Donnarumma érkezett, szintén teljesen ingyen.

Egyedül Achraf Hakimi leigazolása került pénzbe a Párizsnak, érte 60 millió euró körüli összeget tettek le az asztalra, de már az első mérkőzéseken látszott, hogy ez a magas összeg megtérült, ugyanis remek játékot mutatott a marokkói szárnyvédő.

Az elképesztő keretben azonban még egyetlen hiányposzt volt, a balhátvéd/baloldali szárnyvédő poszt, ahol mindössze Juan Bernat és Layvin Kurzawa állt rendelkezésre, akik bár magas szintű játékosok, nem képviselik azt a világklasszist, mint ami minden más poszton fellelhető.

Az átigazolási időszak utolsó napján azonban a Paris Saint-Germain ezt a problémát is orvosolta: a transzferhírekben mindig kiemelt pontossággal értesült Fabrizio Romano az élő Twitch-közvetítésében jelentette be, hogy leigazolják Nuno Mendest a Sporting csapatától.

Mendes a tavalyi szezon során robbant be igazán Portugáliában, 19 évesen egészen kiemelkedően klasszis teljesítményt nyújtott a Sporting védősorának baloldalán. Romano beszámolója szerint a PSG egyelőre csak kölcsönveszi Mendest 7 millió euró ellenében és 40 millió eurós opciójuk lesz a véglegesítésre.