Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

A most beadott oltások kétharmadát a Pfizer teszi ki Magyarországon

Fotó: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórházban 2021. november 10-én. MTI/Rosta

Takács Petra

2021. november 11. - 13:19

Újabb fontos információkat közölt Magyarország kormánya Gulyás Gergelyen keresztül, aki időközben meggyógyult a fertőzéséből.

Egy héttel ezelőtt nem tartottak kormányinfót, abban az időszakban volt beteg a miniszter, aki az újságírói kérdésekre szokott válaszolni az esemény ideje alatt Szentkirályi Alexandra mellett, de már Orbán Viktor is tiszteletét tette a helyszínen.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A kormány továbbra sem számol azzal, hogy bevezesse az általános szintű kötelező oltást, de az lehetséges, hogy szükség lesz negyedik oltásra, illetve kialakulhat egy ötödik hullám a későbbiekben.

Jó hír, hogy elegendő vakcina áll ehhez rendelkezésre, és az egészségügyi kapacitás is megvan ahhoz, hogy sikeresen átvészeljük a hullámokat, beleértve a negyediket is, ami egyre több áldozatot szed.

Gulyás Gergelyt megkérdezték, hogy a vakcinák közül hány áll most rendelkezésre. A miniszter emlékei szerint Pfizer-ből jelenleg több mint 3 millió vakcina érhető el, és a beadott oltások kétharmadát ez a típus teszi ki.

Kiderült, hogy az orosz Szputnyik gyakorlatilag elfogyott, míg a Modernából és a Janssenből 1 millió felett van a raktáron, addig a Sinopharm-ból több mint 2 millió adag.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.