Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

További Hírek

Azok, akik a Moderna vakcinájával szeretnének oltakozni, igyekezzenek, mert már az utolsó adakatokat kezdték el felhasználni az oltópontokon.

A jóváhagyott vakcina azért különleges, mert az eredeti koronavírus, valamint az omikron változat ellen is egyaránt képes védelmet nyújtani.

Miközben az országban azon dolgoznak, hogy mindenki megkapja az emlékeztető oltást, addig le kellett selejtezni 740 ezer adag oltóanyagot, mert lejártak.

A vizsgálatok szerint az oltóanyag a felnőtteknél megfigyelt hatékonysággal véd a súlyos tünetek ellen, és a biztonsági profilja is megnyugtató.

A cég keddi jelentése szerint abban bíznak, hogy őszre elkészülnek az új oltással, amelyben az eredeti vakcinát az omikron változat elleni védelemmel kombinálják.

Az amerikai biotechnológiai vállalat a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet (NIAID) közreműködésével nekilátott az első fázisú humán kísérleteknek, mely során különböző mRNS-vakcinaformulákat tesztelnek.

Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója szerint "ésszerű" olyan feltételezésekbe bocsátkozni, miszerint a pandémia végső szakaszához közeledünk.

Stephane Bancel, a Moderna vezérigazgatója elmondta, hogy a cég még gyűjti a klinikai adatokat az omikron elleni emlékeztető oltással kapcsolatban, de az előrejelzések szerint augusztusra elkészülhet.

A koronavírus elleni oltásnál alkalmazott, áttörést jelentő mRNS-technológiát ezúttal a HIV legyőzésére vetik be.

A nagy számú vizsgált eset alapján kijelenthető, nincs káros hatásuk.