Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Nincs tervben az általános szintű kötelező oltás, és később ötödik hullám is lehetséges

Fotó: Takács Ibolya nővér előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Kanizsai Dorottya Kórházban Nagykanizsán 2021. november 10-én. MTI/Varga György

Takács Petra

2021. november 11. - 10:56

Pár órával azután, hogy ismertették az elmúlt 24 óra járványügyi adatait, fontos információkat közöltek a csütörtök délelőtti kormányinfó ideje alatt.

Az elmúlt időszakban megugrottak a járványügyi adatok, köszönhetően a negyedik hullám terjedésének, és annak, hogy még mindig sokan vannak, akik valamilyen oknál fogva nem hajlandóak felvenni az oltásukat.

Az elmúlt 24 órában több mint 130 COVID-beteg vesztette életét, és majdnem 490-en vannak, akik az életükért küzdenek lélegeztetőgépre kötve. A járványhelyzet fokozatosan romlik, szinte minden érték negatív irányba indult el.

A kormányinfó ideje alatt Gulyás Gergely adott információt a jelenlegi helyzetről, miközben szép lassan megkezdődnek az ünnepi időszakok. Gulyás kiemelte, a negyedik hullám annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy van fegyver a vírus ellen, ami az oltás. Emellett a miniszter hangsúlyozta a kormány kommunikációját, miszerint vegyék fel az emberek a harmadik oltást, ami a megerősítő oltás.

Ahogyan Gulyás is fogalmazott, ez az egyetlen garancia arra, hogy a védettség korábbi értéke fent tudjon maradni. Kiemelték, a fiatalokat is arra kérik, hogy éljenek a lehetőséggel, ne csak az idősebbek.

Gulyás megerősítette, minden szükséges egészségügyi kapacitással rendelkeznek a negyedik hullámmal szemben, és a kormány továbbra sem kíván elrendelni kötelezőoltást általános szinten.

Szintén fontos a tanárok oltásának felvétele, akik napi szinten találkoznak gyerekekkel. Ők is egy igen fontos csoportot jelentenek ebben a körben, és minél több ember veszi fel az oltását, annál hamarabb inthetünk búcsút a negyedik hullámnak.

Gulyás elmondta, nem zárható ki egy esetleges ötödik hullám megjelenése, de az ellen már csak azok lesznek érdemben védettek, akik felvették a harmadik oltásukat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.