Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Lehetséges, hogy negyedik oltásra is szükség lesz Magyarországon

Fotó: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórházban 2021. november 10-én. MTI/Rosta

Takács Petra

2021. november 11. - 11:29

A kormány azonban hangsúlyozta, ez egyelőre nincs tervben, de nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy később a negyedik oltást is elérhetővé tegyék.

Gulyás Gergely csütörtökön visszatért a kormányinfó élén, több fontos információt is közölt a járványhelyzetről. Új szigorításokról nem esett szó, de arról igen, hogy milyen fontos a harmadik oltások felvétele.

Mint arról Gulyás is beszélt, ha lesz is ötödik hullám, azon időszak alatt elsősorban azok érezhetik magukat biztonságban, akik a harmadik oltásukat is felvették. Emellett a negyedik oltások is szóba kerültek a későbbi időszakra.

A miniszter elmondta, lehetséges, hogy később lesz negyedik oltás Magyarországon, az szükségessé válhat, de ezt jelenleg nem lehet kijelenteni. Emiatt is mondta azt Gulyás, hogy ahogy indokolttá válik a negyedik oltás, lehetővé fogják tenni azt az emberek számára, mint az első három esetében.

Gulyás Gergely kiemelte, vakcinából van bőven, de most a harmadik oltás beadása a fontos, illetve az első kettő azok számára, akik még azt sem vették fel.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.