Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Pakisztán vezérkari főnökével tárgyalt Szijjártó Péter

Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a sajtó munkatársainak a tihanyi Club Tihany Resort hotel és üdülõfaluban, mielõtt elõdást tartott a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón 2022. augusztus 27-én. MTI/Krizsán Csaba
not image

Takács Petra

2022. szeptember 16. - 05:58

Szijjártó Péter azt írta a Facebook-oldalán, hogy a vezérkari főnökkel folytatott tárgyalás középpontjában az Ukrajnában dúló harcok álltak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön fogadta Budapesten Qamar Javed Bajwa pakisztáni vezérkari főnököt.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Szijjártó Péter azt írta a Facebook-oldalán, hogy a vezérkari főnökkel folytatott tárgyalás középpontjában az Ukrajnában dúló harcok álltak.

“A háború valamennyi ország számára kihívást jelent, de különösen súlyosan érinti a világ amúgy is nehézségekkel küzdő, katasztrófákkal szembesülő térségeit” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette: egyetértettek, hogy támogatni kell minden lépést, amely közelebb visz a háború befejezéséhez, és végre el kell felejteni az olyan intézkedéseket, amelyek csak további eszkalációhoz vezetnek.

“A szankciós politikáról egyre látványosabban bizonyosodik be, hogy nem működik, mivel az oroszok meggyengítésére tett kísérletek Európát kényszeríthetik térdre” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Megállapodtak arról – folytatta a miniszter -, hogy Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak, hogy kezelni lehessen az elmúlt időszak rendkívül súlyos árvizeinek hatásait. Ezért gyógyszereket és higiéniai eszközöket küldünk az országba, emellett megduplázzuk a pakisztáni fiataloknak nyújtott ösztöndíjak számát Magyarországon – mondta.

(MTI)