Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Oroszország: Ukrajna nem felel meg az EU-csatlakozás kritériumainak

Fotó: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Ukrajna, Moldova és Georgia uniós csatlakozási kérelmét elbíráló bizottsági ülésen Brüsszelben 2022. június 17-én. Az uniós testület elnöke bejelentette, hogy az Európai Bizottság tagjelölti státuszt ajánl Ukrajnának és Moldovának. MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
not image

Koós Alexandra

2022. június 20. - 14:14

A tisztviselő kiemelte, hogy a korrupció, a féktelen bűnözés, az oligarchák uralma, valamint az ország lepusztult gazdasága” is ellehetetleníti az ebbéli törekvéseket.

Vjacseszlav Volodin, az orosz Állami Duma elnöke kijelentette, miszerint Ukrajna nem felel meg az európai közösséghez való csatlakozás kritériumainak, ezzel kapcsolatos álláspontját pedig a közösségi médiában fejtette ki.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Elmondása szerint „a korrupció, a féktelen bűnözés, az oligarchák uralma, valamint az ország lepusztult gazdasága” is ellehetetleníti az ország EU-csatlakozásra irányuló törekvéseit, mindezt pedig „Európa is jól látja, ám az Oroszország meggyengítését célzó vágy sokkal erősebb”.

Majd az elnök arra utalt, hogy a Nyugat képtelen „az utolsó ukránig harcolni” Oroszország ellen, ezért Washington és Brüsszel „bármire képes, hogy a katonai műveletet fenntartsa”, az uniós tagjelölti státusz Ukrajnának való megadása pedig pontosan ezt támasztja alá – írta a TASS.

„Szomorú sors vár Ukrajnára: mivel a döntéshozatal hivatalosan Brüsszelben történik majd, az ország elveszítené minden szuverenitását” – írta a Telegram bejegyzésében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.