Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Ukrajna: Oroszország provokációt tervez a zaporizzsjai atomerőműnél pénteken

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 18. - 18:25

Folytatódik a konfliktus Európa legnagyobb atomerőműve körül.

Az ukrán katonai hírszerzés úgy véli, Oroszország provokációt tervez a zaporizzsjai atomerőműnél, információik szerint pedig ez a holnapi napon fog megtörténni.

Az ukrán hírszerzés a Twitteren osztotta meg, hogy “a megszállók ‘váratlan’ szabadnapot jelentettek be a zaporizzsjai atomerőműben”, hozzátéve, hogy augusztus 19-én kizárólag az operatív személyzet lesz bent az erőműben, mindenki más előtt azonban zárva lesznek a kapuk.

Ezek alapján pedig az ukrán katonai hírszerzés úgy véli, az oroszok provokációt terveznek péntekre, noha ennél többet nem árultak el.

Mint ismert, az orosz hadsereg márciusban foglalta el a zaporizzsjai atomerőművet, s azóta is orosz megszállás alatt áll. Miközben Ukrajna azzal vádolja Oroszországot, hogy szándékosan nukleáris pajzsként használják a létesítményt, az oroszok azt állítják, az ukrán erők lőtték az atomerőművet. Mivel mindkét fél egymást okolja a támadásokért, érdemes fenntartásokkal kezelni állításaikat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.