Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

„Nukleáris Armageddonra” figyelmeztet az orosz közmédia a zaporizzsjai erőmű kapcsán

Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételrõl készült kép az orosz ellenõrzés alatt álló zaporizzsjai atomerõmûrõl a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fûtõcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erõk egymást vádolják a zaporizzsjai atomerõmû lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 11. - 08:41

Az orosz állami média ismételten apokalipszisre, illetve Washington és London atomrakétával való támadására figyelmeztet.

A múlt hétvégén bombázások voltak Európa legnagyobb atomerőműve, a Zaporizzsjai Atomerőmű környékén, amely sokakat aggodalommal töltött el. Amennyiben károk keletkeznek ugyanis az erőműben, súlyosabb atomkatasztrófa jöhet, mint Csernobil.

Ukrajna azzal vádolta meg az oroszokat, hogy szándékosan bombázták az erőművet, Oroszország ugyanezzel vádolta az ukránokat, abban viszont mindenki egyetért, hogy ha baleset történik, abból katasztrófa lesz.

Az orosz államilag kézi vezérelt médiában is kitértek erre, ahol a Parusz nevű Kreml-párti orosz mozgalom vezetője, Jurij Kot állította, hogy Kijev és a Nyugat atomkatasztrófa közelébe sodorja a világot, ezért egyértelmű reakciót kell adni:

Mindannyian értjük, hogy Ukrajna és a Nyugat egy álvalóságot próbál főzni a Zaporizzsjai Atomerőmű kapcsán. Itt azonban tényleg a valósággal kell foglalkozni. Meg kell mondanunk Ukrajnának és a támogató országoknak – főleg Britanniának és Amerikának – a valóságot”

„Amennyiben a zaporizzsjai erőmű megsérül és katasztrófa következik be, két rakéta azonnal útjának indul, hogy eltalálja a döntésközpontokat. Egy Washingtonra, egy Londonra – atomrakéták. Ennyi, innentől nem lesz duma”

Alekszej Mukhin, a Politikai Információs Központ vezetője szintén a Rosszija-1 műsorának vendége volt és némi mérséklődésre hívta fel kollégája figyelmét: ez aktiválná a közös pusztítás protokollját, szóval tartózkodnék az ilyen nyilatkozatokról.

Kot egyébként hosszasan fejtegette, hogy amennyiben atombaleset történik a zaporizzsjai erőműben, akkor annak annyira apokaliptikus következményei lesznek, hogy nukleáris tél fog beköszönteni a Földre, rengeteg halálos áldozattal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.