Dollár
395,13 Ft
Euró
417,90 Ft
Font
484,78 Ft
Bitcoin
17,190 $

Oroszország és Irán közös tárgyalásba kezd a tálibokkal

Iszlamista tálib kommandósok õrködnek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülõtér elõtt 2021. szeptember 1-jén. A tálibok augusztusban foglalták el Afganisztán legnagyobb részét, miután az Egyesült Államok vezette NATO-erõk kivonultak az országból, az utolsó amerikai katona augusztus 31-én távozott. MTI/EPA
Külföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Maria Zakharova, Oroszország külügyminisztériumának szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy Moszkva tárgyalódelegációt fogad Afganisztán részéről.

A TASS hírügynökség pedig most arról számolt be, hogy ehhez a találkozóhoz Irán is csatlakozni fog, hogy együtt tárgyaljanak a tálibokkal.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Saeed Khatibzadeh, Irán külügyminisztériumának szóvivője egy hétfői sajtótájékoztató során közölte, hogy Teherán is képviselőket küld a szóban forgó tárgyalásra.

A radikális szervezettel közös tárgyalások jellegéről és természetéről egyelőre nem sokat tudni, mindössze annyit, hogy az egyik első ilyen tárgyalás lesz a tálibok hatalomra kerülése óta.

Afganisztán részéről is csak annyit erősítettek meg, hogy Abdul Szalam Hanafi, az ország miniszterelnök-helyettese fogja vezetni a delegációt.