Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.

...svg content...Fotó: EPA/Marta Perez
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Az elmúlt napokban széles körben elterjedt pletykák jelentek meg arról, hogy Xavi állása veszélyben van, mindössze alig néhány héttel azt követően, hogy Joan Laporta elnök nyilvánosan is megerősítette, hogy a következő szezonban is ő marad a klub vezetőedzője. A helyzet állítólag Xavi legutóbbi, a csapat keretét és pénzügyi helyzetét kritizáló megjegyzései miatt változott meg.

A spanyol lap úgy tudja, amennyiben a Barcelona Xavi menesztése mellett döntene, a klubnak jelentős, becslések szerint 20 millió euró körüli összeget kellene fizetnie. Ez az összeg azonban nemcsak Xavi fizetését tartalmazza, hanem a teljes edzői stáb kompenzációját is. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Xavi kirúgásának lehetséges pénzügyi hatása összetett kérdés a Barcelona számára. A klubnak mérlegelnie kell a végkielégítés azonnali költségeit egy olyan időszakban, amikor már enélkül is pénzügyi nehézségekkel küzdenek, így a szerződésbontás költségei különösen jelentősek.

Xavi helyzete hónapok óta beszédtémát szolgáltat, hiszen a gyenge szereplés után maga jelentette be, hogy szezon végén távozik a csapattól, majd ezt követően sorra jöttek a jó eredmények, ami után ő és Laporta is jelezte, hogy a következő szezont is együtt kezdik meg.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.