Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra jelenleg is a Fidesz politikusa, immáron Budapest főpolgármester-jelöltje. Karácsony Gergely és Vitézy Dávid a fő ellenfele, de a kampánya javarészt Karácsony és Gyurcsány köré épül, őket tartja felelősnek a jelenlegi helyzetért. Nemrég távirányítós autóval prezentálta a forgalmi káoszt, ami hamar bejárta a médiát.

A Fidesz jelöltje egyértelmű üzeneteket fogalmaz meg a kampányában, miközben Gyurcsányt és Karácsonyt is rémálomnak tartja. Úgy véli, Gyurcsány az, aki irányít, addig Karácsony csak egy bábú a Városházán, nem több. Az éles kritikák továbbra sem maradnak el, míg Karácsony abban bízik, újraválasztják. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A Blikk megkérdezte Szentkirályit a videós interjú alatt, igaz-e, hogy Gyurcsány miatt lépett politikai pályára. „Azért léptem be 2005-ben a Fidelitasba, mert szembe jött velem a valóság. Rájöttem, hogy én nem szeretnék olyan országban élni, ahol azt mondják az embereknek, hogy „ha nem tetszik, akkor el lehet innen menni”.

Ugyanakkor a politikai pályafutását nem a volt miniszterelnök indította be, hanem az, hogy nem akarja a hazáját egy olyan ember kezébe adni, mint Gyurcsány. „Nem a politikai pályafutásomat indította be Gyurcsány Ferenc szerencsére, hanem az indíttatásomat adta meg ahhoz, hogy én ne akarjam a hazámat egy ilyen ember kezébe tenni.”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.