Dollár
431,30 Ft
Euró
422,60 Ft
Font
481,14 Ft
Bitcoin
19,711 $

Oroszország fegyverfejlesztésre használja fel az ukrajnai háborúban szerzett tapasztalatokat

Fotó: Amerikai gyártmányú M777-es ágyú a Hadsereg-2022 Nemzetközi Haditechniai Fórum keretében az Ukrajna elleni orosz háborúban zsákmányolt harceszközökből rendezett kiállításon a Moszkvához közeli Kubinka Patriot kiállítási központjában 2022. augusztus 18-án. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 23. - 09:31

Egy magas rangú tisztviselő szerint egy mesterséges intelligencia részleget is létrehoztak, hogy az MI-technológiákkal kapcsolatos munkát fokozni tudják.

Vaszilij Jelisztratov osztályvezető az augusztus 21-én véget ért Army-2022 haditechnikai fórumon nyilatkozva elmondta, az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai különleges művelet során szerzett tapasztalatokat a fegyverzet hatékonyságának növelésére használja fel.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Kifejtette, hogy az MI-innovációkhoz szükséges minden információval és visszajelzéssel rendelkeznek, amelyekkel a fegyverrendszereket sokkal jobbá és hatékonyabbá tehetik, a munka pedig folyamatosan zajlik – számolt be a TASS.

Alekszandr Oszadcsuk, az orosz védelmi minisztérium egyik magas rangú tisztviselője korábban azt állította, miszerint egy mesterséges intelligencia részleget hoztak létre annak érdekében, hogy az MI-technológiákkal kapcsolatos munkát fokozni tudják.

A minisztérium által szervezett Army-2022 augusztus 15. és 21. között zajlott, amelyet a Patriot Park területén, az Alabino gyakorlótéren és a Kubinka repülőtéren tartottak meg, célja pedig elsősorban az volt, hogy az orosz haditechnika vásárlását tervező országok érdeklődését felkeltsék.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.