Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Kizárólag orosz műsorokat tartalmazó gyerekcsatornával váltják fel a Disney Channelt

TÉMÁK:
#Oroszország
Fotó: Wikimedia Commons
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Oroszországban lassan már minden kizárólagosan orosz, most pedig a Disney Channelt is száműzik a gyermekektől: érkezik a Szolncse, a kizárólag orosz tévéműsorokat adó gyermekcsatorna.

A CNA értesülései szerint Oroszországban a Disney Channelt rövidesen száműzik, helyette pedig érkezik a Szolncse elnevezésű gyermekcsatorna. A Szolncse magyarra fordítva “Napot” jelent, a hírek szerint pedig december 14-én reggel 6 órakor kezdi meg sugárzását, a csatorna anyavállalatának közlése szerint pedig kizárólagosan orosz filmeket, animációkat és tévéműsorokat fog sugározni a gyermekeknek.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A debütálás utáni kínálatban azonban állítólag már helyet kap pár nyugati gyártású film is, többek között a 2011-es Hópihe, illetve a 2017-es Kincseim is; ám jellemzően inkább az olyan orosz gyártású műsorok lesznek a kínálatban, mint a kissé ellentmondásos fogadtatású, 2016-os Két dudás és egy kislány, illetve a 2014-es, szintén orosz gyártású Igen, séf! – Irány Párizs! című vígjáték.

A csatorna anyavállalata, a Media1 a változás kapcsán úgy nyilatkozott:

“A Szolncse tartalmai változatosak, de egy dolog közös bennük: pozitív energiával töltenek fel, és ami legfontosabb, mindig kellemes és szórakoztató lesz a Szolncse. Mostantól a Szolncse az orosz nézők számára az év 365 napján elérhető lesz, legalábbis nálunk.”

A Disney Channel egyébként Oroszország második legnagyobb nézettséget generáló gyermekcsatornája volt, s 12 év után döntött úgy, hogy szünetelteti adását az országban.

Mint ismert, a Disney márciusban, nem sokkal azt követően, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát, bejelentette, hogy az orosz agresszió miatt minden oroszországi tevékenységét szünetelteti, beleértve a tartalom és terméklicenceket is, ám egyes szerződéses problémák miatt időbe telt, míg megoldották.