Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

134 frissen gyártott Fiat gépkocsit foglaltak le egy furcsa vita miatt

Az olasz rendőrség ezen a héten több mint 130 Marokkóból importált Fiat gépkocsit foglalt le egy származási vita miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexandra Igaz
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

A lefoglalt 134 Fiattal akkor akadtak gondok, amikor az olasz zászló színeit ábrázó matrica hamisan utalhatott a gépkocsik származására. Megerősítették a helyi média értesüléseit, miszerint 13, a Stellantis által gyártott Fiat márkájú Topolino miniautót foglaltak le ideiglenesen Livorno közelében.

Nem sokkal azután történt ez, hogy az autók megérkeztek az észak-afrikai országból (Marokkó), ahol eredetileg készültek Az új Topolino igazi legenda, amit 1936 óta gyárt a Fiat, melynek formatervét Olaszországban hozták létre. Ugyanakkor az új típus marokkói gyártására vonatkozó döntés már a bejelentés előtt egyértelmű volt. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A kialakult helyzet miatt úgy döntöttek, eltávolítják a kis matricákat, az autókról, így a hatóságok zöld utat adhatnak. Olaszország jobboldali kormánya és a gyártó Stellantis hónapok óta vitában állnak egymással a csoport gyártási döntése miatt, mivel Róma azon a véleményen van, hogy az olasz termékként forgalmazott autókat Olaszországban kellene legyártani.

A Reuters azt írja, az elmúlt hónapban a Stellantishoz tartozó Alfa Romeo közölte, az új Milano nevét Juniorra változtatja, hogy ezzel véget vessen a kormánnyal való vitának, ami élesen bírálta őket annak okán, hogy egy Lengyelországban gyártott jármű végül olasz nevet kapott.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.