Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,20 Ft
Euró
394,99 Ft
Font
467,35 Ft
Bitcoin
68,333 $

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje (b3) és Szilágyi Kitty, a Civil Bázis elnökségi tagja, óvodapedagógus (b4) a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, Budapesten 2024. április 26-án. A tüntetésen Magyar Péter működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter jól látható módon a legkisebb mértékben sem nyitott arra, hogy együttműködjön a Gyurcsány Ferenc vezette DK-val. Elítéli a volt miniszterelnök korábbi politikáját és rendszerét, és finoman szólva sincs jó véleménnyel róla. Ugyan Dobrev Klára is fogalmaz meg kritikákat Magyarral szemben, nyitott lenne egy esetleges együttműködésre.

Mindeközben Gyurcsány Ferenc egy minden eddiginél hosszabb monológot fogalmazott meg Magyar Péterről, aki kapcsán lenne pár kérdése. Továbbra sem tudja igazán, ki az a Magyar Péter, hiába a körülötte lévő nagy tömeg, ami lehet egy pillanatnyi hatás, de egyúttal a DK egyik legnagyobb ellensége is. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

„Rejtőzködők. Orbán rejtegette nagy hirtelen előrángatott új köztársasági elnök-jelöltjét, a Parlament egy kérdést nem intézhetett hozzá, ő meg nyilvánosan meg se nyikkant, mielőtt megválasztották volna. A sarki műkörmös nagyobb elővigyázatossággal vesz fel maga mellé bárkit. Tudni akarja, hogy ki az, akit beenged az üzletébe, kire bízza vendégeinek egy részét.” – írta posztja első felében Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalán, aki Magyar Péterről sem feledkezett meg.

Gyurcsány azt mondja, Magyar is rejtegeti az embereit, miközben mindenféle tisztségre jelöl embereket, akikről nagyon keveset tudni. „Magyar is rejtegeti az embereit. Mindenféle tisztségekre jelölt embereket, polgármestereknek, képviselőknek, Budapestre és az Európai Parlamentbe is. Kiket? A nevükön és a hivatalos életrajzukon kívül semmit nem tudunk róluk. Mielőtt a gyereket óvodába adjuk, ha tehetjük, érdeklődünk, milyenek az óvónők. Rendesek, kedvesek, mert bárkire nem bízzuk a gyerekünket. Ha ki akarjuk festetni a nagyszobát, nyugodtabbak vagyunk, ha a festőt egy ismerős ajánlotta azzal, hogy ő elégedett volt, látta dolgozni.”

Feltette a kérdést, miszerint mégis mit tudunk Magyarról, ki az a Magyar Péter valójában, aki eddig semmilyen politikai pályafutást nem tudhatott maga mögött, így még csak falut sem vezetett. „Mondják, mit tudnak Magyarról? Nem arra utalok, hogy milyen férj volt, hogy milyen lelkesen szolgálta a NER-t egy évtizedig. Arról tudunk valamit. Vezetett már mondjuk egy falut? Bármely összetett politikai közösséget? Egy nagyvárosi politikai szervezetet? Nem cégekről beszélek, az más.”

„Rábíznának komoly dolgot, akiről eddig csak annyit tudnak, hogy talán meggyőzően szónokol? Ennyi alapján rábíznák az életüket? Miért nem áll ki vitákra? Miért keresi a kifogásokat? Ismerik a jelöltjeit? Ugye a nevüket se nagyon, mostanáig valójában azt se tudták, hogy léteznek ilyen emberek. De most is bajban lennének, ha fejből kellene megmondani, hogy Magyar listáján ki a második, aki elsőként menne ki Brüsszelbe, vagy ülne be a fővárosi közgyűlésbe.”

Gyurcsány azt sem érti, miért nem szólalnak meg a jelöltek, szerinte lehetséges, hogy Magyar tiltja meg nekik, hogy beszéljenek, de nem érti, miért. „Na, beugrik legalább a nevük? Ráadásul ezek a jelöltek meg se mukkannak. Le vannak tiltva, Magyar tiltja le őket. Miért? Hajlandóak rájuk bízni ismeretlenül saját sorsukat? És a családjukét? A hazájukét? Annyi elég, hogy a Péter szerint rendes, jó emberek? Ennyi garancia elég a hazájuk sorsára?

„De hát egy új tévéhez nagyobb garanciát adnak a boltban. Ki lehet próbálni, vissza lehet vinni. Ezeket az egyelőre ismeretlen, rejtegetett jelölteket is vissza lehet majd vinni Péternek, ha mégse váltak be? Lehet majd azt mondani, hogy mégse kérünk belőlük, mert másra számítottunk. Mondják, a házaló ügynökök is megnyerőek, szépen beszélnek.

„Jut eszembe, szeretnék, ha a gyermekük születésénél tapasztalt orvos helyett egy beugró szülészasszisztens közreműködne? Rábíznák a házukat valakire, aki még soha nem épített házat? És a hazájukat olyanokra, akik bujkálnak, titkolóznak? Egyébként van egy unokatestvérem, az Öcsi. Dolgos, jó állapotban lévő férfi, bár időnként fájlalja a derekát. Család- és hazaszerető ember. Soha nem verte a feleségét, rendesen hazaadta a pénzt. Mindig mindenki elégedett volt vele. És még nem rontotta el soha, úgy, mint mi, igaz, eddig nem is próbálkozott.”

„De most megpróbálná, mondja nekem. Nem adnának neki is egy esélyt? Ja, és azt mondja, ő eljönne vitatkozni is. Mit szólnának hozzá? Esetleg? Ne próbáljuk meg? Hátha!” – zárta le pünkösdi mondandóját a DK vezetője.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.