Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

450 ezernél is több háztartás maradt állam nélkül a Texast sújtó viharok után (videó)

Texasban közel félmillió háztartás és vállalkozás maradt áram nélkül a múlt csütörtöki heves viharokat követően.

...svg content...Fotó: Unsplash/Justin Wolff
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Texas állam a pusztító viharok utóhatásaival küzd, amelyek következtében mintegy 460 000 otthon és vállalkozás maradt áram nélkül. A zord időjárás, amelyet heves esőzések és károkozó szelek jellemeztek, elsősorban Houstont és környékét érintette. A munkások folyamatosan dolgoznak áramszolgáltatás helyreállítását, ám annak kiterjedt jellege miatt sokaknak még most is nélkülözniük kell a szolgáltatást.

USA TODAY áramkimaradásokat nyomon követő adatai szerint a szombat 17 órai adatok alapján Harris megyében 266 340 áramkimaradást tartottak nyilván, ezt követi Chambers megye 24 695, Austin megye 18 611 és Fort Bend megye 16 277 áramkimaradással. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Az áramkimaradások mellett a régiónak a rendkívüli hőséggel is meg kell küzdenie, ami tovább fokozta a lakosok nehézségeit. Az állami tisztviselők jelenleg hűtőközpontokat állítanak fel, hogy enyhítsenek a hőségen, különösen az áram nélkül maradtak számára.

A viharok emberéleteket is követeltek, Ed Gonzalez Harris megyei seriff az X-en erősítette meg, hogy heten is életüket vesztették a vihar következtében. Az áldozatok között volt egy 57 éves férfi, aki egy kidőlt villanyoszlop mozgatása közben esett össze, majd később a kórházban meghalt.

A további halálos áldozatok között volt egy 85 éves nő, aki egy villámcsapás okozta lakástűzben vesztette életét, és egy 60 éves férfi is, aki épp az oxigénpalackjának keresett volna áramforrást, amikor életét vesztette.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.