Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Hét falut kellett evakuálni a nagy indonéz vulkán villámok szórta kitörése miatt (fotóval)

Egyre nagyobb problémákat okoz az indonéziai Ibu kitörése, ami miatt újabb falvakat kellett kiüríteni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joel Filipe
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már több alkalommal is beszámoltunk az Ibu-vulkán kitöréséről, ami folyamatosan aktív. A távoli indonéziai Halmahera szigeten fekszik, aminek környékét szürke hamufelhőbe borította, kilométerekre az égen.

Hét közeli falut kiürítettek a kitörés miatt, mivel attól tartanak, hogy az ott lakó közösség komoly veszélybe kerülhet. Legutóbb szombat este tört ki a vulkán, ami a hamut 4 kilométer magasra lövellte ki, miközben a krátere körül lila villámcsíkok jelentek meg, mely még látványosabbá tette a természeti jelenséget.

A Reuters azt írja, a rendőrség és a katonaság, valamint a kutató-mentőkből álló csapatok együttesen evakuálták az embereket a környező falvakból. Egyelőre nem adtak tájékoztatást arról, pontosan hány embert menekítettek ki, de egy 7 kilométeres körzetről van szó, így valószínűleg sokan érintettek az evakuálási folyamatokban.

Az indonéz vulkanológiai ügynökség csütörtökön a legmagasabb szintre emelte a vulkán riasztási szintjét, miután az Ibu a hónap elején többször is kitört. Az elmúlt hetekben az Ibuhoz hasonlóan a Ruang is kitörtént, izzó lávát lövellve magából, melynek hatására több mint 12 ezer ember evakuálták egy közeli szigeten.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.