Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

Orosz gázszállítások: Moldova minden forgatókönyvre készen áll

Fotó: A Gazprom orosz állami gázipari monopólium szentpétervári irodaháza 2022. július 27-én. MTI/EPA/Anatolij Malcev
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Aggodalmak azután merültek fel, hogy a Gazprom kijelentette, hétfőtől csökkenni fog a napi szállított gázmennyiség.

Natalia Gavrilita miniszterelnök a PRO-TV televíziónak nyilatkozott arról, miszerint Moldova minden forgatókönyvre készen áll, tekintettel arra, hogy Oroszország a „zsarolás eszközeként” használja az energiaforrásokat.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Mindez azután történt, hogy a Gazprom azt állította, Ukrajna nem továbbítja teljes egészében a területén áthaladó vezetékes földgázszállításokat Moldovába, ám Kijev ezt teljes egészében tagadta.

Emiatt az orosz gázipari vállalat kijelentette, hogy november 28-tól csökkenni fog a napi szállított gázmennyiség, Moldova pedig arra utalt, hogy Moszkva semmilyen információt nem adott arról, hogy a jövő hónapban leállnának a szállítások.

Moldova gázellátása nagyban függ Oroszországtól, ezért szerdán közölte, hogy minden eshetőségre felkészülnek, valamint továbbra is fizetni fognak minden gázszállításért – derül ki a Sky News beszámolójából.

„Semmilyen jelzést nem kaptunk arról, hogy Moszkva decemberben leállítaná az országunknak szánt gázszállítást. De a kormány készen áll bármilyen forgatókönyvre, mivel Oroszország továbbra is a zsarolás eszközeként használja az energiaforrásokat”

– mondta a miniszterelnök.