Dollár
390,86 Ft
Euró
407,94 Ft
Font
472,81 Ft
Bitcoin
16,245 $

Egy orosz fegyverraktárat is a levegőbe repíthettek az ukránok

Fotó: Ukrán katona a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében lévő frontvonalnál, Zolote falu közelében 2022. február 9-én. Kelet-Ukrajnában 2014 márciusa óta dúl kisebb-nagyobb intenzitású fegyveres konfliktus az oroszbarát szakadárok és az ukrán hadsereg között. MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk

Takács Petra

2022. április 12. - 18:44

Az orosz állami média szerint több mint 20 ház, illetve egy vegyi műtrágyával teli raktár semmisült meg a csapás következtében.

Az orosz állami média szerint több mint 20 ház, illetve egy vegyi műtrágyával teli raktár semmisült meg a csapás következtében. Szerhij Hajdaj, a luhanszki területi katonai közigazgatás vezetője a Facebookon közölte, hogy az ukrán erők a Novoajdarban található orosz lőszerraktárt támadták meg, az ostrom utóhatásairól pedig több felvétel készült, amelyek a közösségi médiában is elterjedtek.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Roman Ivanov, a Luhanszki Népköztársaság (LPR) népi milícia tisztje elmondta, hogy a településre mért ukrán csapások több mint 20 házat, illetve egy vegyi műtrágyával teli raktárt is elpusztítottak, Hajdaj azonban tagadta az orosz állításokat, amelyek szerint az ukránok lakóépületeket vettek célba.

A CNN cikkéből kiderül, hogy a helyszínről készült videofelvételen és képeken kiégett lövedékek, valamint rakéták darabjai hevernek szétszóródva a földön, a távolban pedig egy mezőgazdasági eszközraktár látható.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.