Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az orosz állami televízióban meglepően kritikusan viszonyulnak a háborúhoz

Herszon oroszoktól való visszavételét ünneplik ukránok a dél-ukrajnai Odesszában 2022. november 12-én. Az elõzõ nap az orosz fegyveres erõk befejezték egységeik visszavonását Herszon városából és átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára. MTI/EPA
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egészen meglepő kijelentések hangoztak el az orosz állami televízióban, legutóbb ugyanis egy politikai kommentátor ejtett el egy olyan mondatot, mely nem jellemző a Kreml kommunikációjára.

Maxim Jusin orosz politikai kommentátor úgy fogalmazott az adásban, hogy szerinte Ukrajna kineveti Oroszországot, és ezért Oroszország csak magát hibáztathatja. E kijelentés egy újabb példa arra, hogy az orosz lakosság egyre kritikusabb véleményen van a háborúról.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

A Sky News beszámolója szerint a BBC újságírója, Francis Scarr megosztott egy videót, melyben Maxim Jusin orosz politikai kommentátor arról beszélt, hogy sokan látták azokat a fotókat és videókat, melyek a nemrég felszabadított Herszonban készültek, s melyeken az ukrán csapatok sorra tépik le az oroszok által a térségben kihelyezett hirdetőtáblákat.

Jusin a továbbiakban arról beszélt, hogy Ukrajnában egyesek oly módon nyilvánították ki véleményüket, hogy a táblákon látható feliratokat az “Örökké Oroszországgal” helyett “novemberig Oroszországgal” feliratra írták át. Erre reagálva úgy fogalmazott:

“Duplán kellemetlen, amikor mi magunk adunk ürügyet arra, hogy nevetségessé tegyenek minket.”

A politikai kommentátor a továbbiakban megkérdőjelezte, hogy az oroszok “miért így állították be magukat”, hangsúlyozva, hogy:

“Ez egy mese volt! Azok a megalapozatlan bizalomra épülő állítások, melyeket hazánkban továbbra is gyakran hallani a televízióban.”

Végezetül Jusin kissé meghökkentő módon gúnyolódott azokon a televízió szakértőkön, akik korábban állították, hogy Oroszország könnyedén eléri a lengyel határt is, s kijelentette, ezek a szakértők “bohócok”.