Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Orbán Viktor: adjunk hálát Istennek, hogy Magyarországon békében élhetünk

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában az izraeli helyzetre is kitért, ami több mint súlyos.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel (a képen nem látható) az első magyar-georgiai közös kormányülés után Telaviban 2023. október 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Ami jelenleg Izraelben zajlik, rendkívül súlyos, de a kormány nincs egyedül. A britek is támogatják őket, illetve már be is futott az első amerikai fegyvercsomag, mialatt Izrael határozottan üzent a Hamász terroristáinak.

Orbán az interjújában hangsúlyozta, a terrorizmus elfogadhatatlan, mely egyúttal megrendítő hatással bír, és a brutális dolgok láttán az ember megrendül. A miniszterelnök is együtt érez azokkal, akik elszenvedték a támadást, és imádkozik a hozzátartozókért, a túlélőkért. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Szintén kiemelte, adjunk hálát Istennek azért, hogy békében élhetünk. Rendkívül nagy érték Magyarországon, hogy béke és stabilitás van, miközben a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát.

A miniszterelnök megjegyezte, meg kell tenni mindent azért, hogy ez így maradjon. Hozzátette, Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, függetlenül attól, hogy milyen országot céloztak meg a terroristák.

Ez akkor is így volt, amikor Afganisztánban, vagy még távolabb eső térségekben hajtottak végre akciókat. Így van ez most is Izrael és Gáza kapcsán is, ahol a helyzet több mint súlyos, és egyelőre nem látni a fényt az alagút végén.

Orbán kiemelte, az első, amit remélni tudnak, hogy minden magyart ki tudnak hozni a térségből. Szerinte nem egyszerű megértetni a magyar turistákkal a helyzetet, azt, hogy minél hamarabb térjenek vissza. Minden magyart ki kell hozni onnan, és Orbán Viktor azt mondta, egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy lenne magyar áldozata a terrorakcióknak.