Vadonatúj operációs rendszert mutathat be hamarosan a Microsoft

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021. június 4. - 03:41

Szerdán a redmondi techóriás bejelentette, hogy a Windows új generációs verziójáról hullhat le a lepel június 24-én.

Az operációs rendszerek domináns szereplőjének számít a Windows 10, amely a Microsoft bevételének közel 14 százalékát teszi ki, ami nem véletlen, hiszen világszerte szinte az összes szervergépen és PC-n a redmondiak szoftvere fut.

A Windows 10 már 2015 óta elérhető, korábban pedig azt rebesgették, hogy táblagépekre és ultrabookokra egy ráncfelvarráson átesett változat, a Windows 10X jelenhet meg, ám ennek érkezését ismeretlen okokból kifolyólag jegelték.

Most mégis fordulhatott a kocka, a Surface Neo készülékek piacra dobásával ugyanis égetően fontos módosítani a Windows 10-en is, így könnyen lehet, hogy június 24-én éppen erre számíthatunk – derült ki a CNBC tudósításából.

Jelenleg a vállalat egy Sun Valley kódnévvel ellátott, modern dizájnnal felruházott operációs rendszeren dolgozik, ami valószínűleg idén ősszel kerülhet a Windows 10 soron következő frissítési csomagjába, amivel teljesen megújíthatják a kezelői felületet és visszatérhet néhány régebbi, hasznos funkció is.

Az új operációs rendszer bemutatója magyar idő szerint délután 5 órakor lesz a Microsoft hivatalos platformjain, úgymint Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és weboldalán, ezért érdemes lesz figyelemmel követni a livestreamet.

A virtuális eseményen részt fog venni Satya Nadella, a Microsoft cégvezetője, illetve Panos Panay, a vállalat vezető termékigazgatója, aki a Surface laptopok nagyköveteként és arcaként léphet színpadra.